Innovatiesessies netcapaciteit

Op steeds meer plekken in Nederland begint het energienet vol te raken. En dat is een probleem. Want als het energienet vol is, dan betekent het dat er geen ruimte meer is om stroom aan het net te leveren. Er is dan geen ruimte om de stroom van nieuwe zonneparken of nieuwe windturbines kwijt te kunnen. Terwijl we deze schone energie hard nodig hebben. Ook in West-Brabant hebben we te maken met een energienet dat steeds voller wordt.

We willen niet dat initiatiefnemers afhaken omdat hun project voorlopig niet door kan gaan vanwege een gebrek aan netcapaciteit. We willen niet dat bedrijven hun duurzaamheidsambities op de lange baan schuiven. En we willen niet dat inwoners terugschrikken.

Transportschaarste is niet 1-2-3 opgelost. Daarom gingen we op zoek naar wat er wel kan. In twee online webinars verkenden we het onderwerp.

Deel 2: 16 september

In deel twee hebben we gesproken met experts over transport- en netschaarste. We besteedden aandacht aan wat er wél kan, maar ook aan wíe dat kan doen. Tennet sloot aan, samen met Enexis en samen lichtten zij de complexiteit van het probleem toe. Ook hadden we inspirerende voorbeelden van o.a. Energy Hubs in de praktijk.
Kijk de sessie terug 

Bekijk hier één van de presentaties van deze avond: RES West Brabant Enexis TenneT

Deel 1: 15 juli

Lees meer over de eerste sessie op 15 juli 2021.

Titel

Hier kunt u uw tekst plaatsen