Uitnodiging werkatelier: Versnellen lokale energietransitie

Op 14 oktober organiseren de energieregio West-Brabant, Stichting Support ONS 2050 en Rabobank een werkatelier 'Versnellen lokale energietransitie'. Deze bijeenkomst staat in het teken van de professionalisering van lokale energiecoöperaties. Let op: aanmelden is niet meer mogelijk.

Nieuwe inzichten, verbindingen en professionaliseren vormen de energie voor morgen. En juist dat staat centraal bij de doorontwikkeling van het regionale ontwikkelfonds FRES. Het doel van dit fonds is om de professionaliteit van lokale energiecoöperaties te versterken door te helpen in de ontwikkelfase van projecten. Energiecoöperaties zijn namelijk essentieel voor het succes van de energietransitie. Zo kunnen meer burgers  als lid meebeslissen en mee profiteren van de opwek van duurzame energie bij hen in de buurt. Dat vergroot het draagvlak en versnelt de realisatie van de klimaatdoelstellingen.

Voor wie?
Deze bijeenkomst richt zich op energiecoöperaties. Naast de coöperaties zijn ook andere geïnteresseerde partijen van harte welkom om een evenwicht te zoeken in de verdere professionalisering van de coöperaties. Twijfel je of de bijeenkomst relevant voor je is? Neem dan gerust contact met ons op. 

Programma

Er wordt een interactief programma samengesteld dat zowel inhoudelijk interessant is, maar waar ook voldoende tijd is om kennis en informatie uit te wisselen. Meer informatie over het programma volgt in september.

Praktische informatie

Datum: vrijdag 14 oktober  2022
Tijd: van 10:00 tot 13:00 uur, inclusief lunch
Locatie: Kasteel Bouvigne, Bouvignelaan 5 in Breda

Aanmelden
Het maximaal aantal deelnemers voor deze bijeenkomst is bereikt. Aanmelden voor deze bijeenkomst is daarom niet meer mogelijk.

Bereikbaarheid
We stimuleren deelnemers met het openbaar vervoer te komen en wijzen graag op de volgende opties:

  • Vanaf station Breda vertrekken diverse bussen in de richting, o.a. lijn 6 (ongeveer 15 minuten) en lijn 132 (ongeveer 30 minuten). Je kunt uitstappen bij bushalte Bouvigne.
  • Op het treinstation zijn OV-fietsen beschikbaar. Vanaf het station is het zo’n 18 minuten fietsen.

Vragen
Heb je vragen? Mail ons je vraag of opmerking.