Urgenda tourt door de Zuidwestelijke Delta

Van dinsdag 5 tot en met vrijdag 8 april 2022 is Urgenda te gast in de Zuid­westelijke Delta. De organisatie reist van Breda naar Noord-Beveland en van Goeree-Overflakkee naar de Hoekse Waard. Steeds laat Urgenda – samen met andere partijen – zien waar koplopers mee bezig zijn. Bodem, water en bio­diversiteit hebben een directe relatie met klimaatverandering. Deze thema’s staan dan ook centraal tijdens deze tour.

 

Tour door de Zuidwestelijke delta

 

Met elektrische auto’s toert Urgenda door de Zuidwestelijke Delta. Samen met onder­nemers, gemeenten, boeren, bewoners en jongeren bespreken we en zoeken we mee naar oplossingen op het gebied natuur- en land­bouw, bodem­verbetering, energie­opslag­systemen, eiwit­transitie, CO₂-opslag, bio­diversiteit en zeespiegel­stijging.

Urgenda is de organisatie voor innovatie en duurzaamheid die Nederland sneller duurzaam wil maken. Samen met bedrijven, overheden, maatschappelijke organisaties en particulieren. Tijdens de regiotour wil Urgenda laten zien dat het kan, en vooral: hoe!

Wil je graag meer informatie over deze tour en de route? Ga dan naar de website van Urgenda.

Benieuwd naar hoe de eerste dag is verlopen? Bekijk dan het dagverslag van 5 april!