Bijeenkomst Rabobank voor Energiecoöperaties

Rabobanken Breda Amerstreek, De Zuidelijke Baronie, West-Brabant Noord, Zeeuwse Delta, Zeeuws-Vlaanderen en Zuidwest-Brabant nodigen je uit voor een bijeenkomst op 12 april. Graag delen we deze uitnodiging met je:

Uitnodiging

Energiecoöperaties vandaag & morgen

Energiecoöperaties zijn essentieel voor het succes van de energietransitie. Opgericht door burgers worden deze coöperaties eigenaar van wind- of zonneparken in de omgeving. Zo kunnen burgers als lid meebeslissen en mee profiteren van de opwek van duurzame energie bij hen in de buurt. Dat vergroot het draagvlak en versnelt de realisatie van de ambitieuze klimaatdoelstellingen.

Op dit moment participeren burgers nog slechts voor 4%. Dat moet volgens het Klimaatakkoord naar 50%. Om dat te halen, is nog veel nodig. Als coöperatieve bank willen wij deze coöperaties graag helpen. Daarom organiseren wij een bijeenkomst voor energiecoöperaties, maar ook andere geïnteresseerde partijen zijn welkom.

Bijeenkomst

Help je graag mee aan het versnellen van de energietransitie? Wil je weten welke mogelijkheden er zijn? Dan nodigen wij je uit voor de bijeenkomst Energiecoöperaties op dinsdag 12 april a.s. van 15.30 tot 17.15 uur. Aansluitend is er een informele borrel.

Twee sprekers nemen je deze middag mee in de wereld van de energietransitie en energiecoöperaties. Maar ook is er genoeg ruimte voor vragen die er bij iedereen spelen.

Locatie en parkeren

Rabobank, Jacob Obrechtlaan 1, Bergen op Zoom.
Parkeren kan op het eigen parkeerterrein van de bank. Het bevindt zich achter het pand en is te bereiken via de achterliggende straat Emplacement. De toegang tot het kantoor is ook via de achterzijde.

Aanmelden

Ben je erbij? Meld je dan aan per e-mail. Laat ons weten of je alleen of met twee personen komt. Heb je vooraf al vragen, vermeld deze dan meteen bij je aanmelding.

Wij ontmoeten je graag op 12 april a.s.!

Met vriendelijke groet,
Namens de Rabobanken Breda Amerstreek, De Zuidelijke Baronie,
West-Brabant Noord, Zeeuwse Delta, Zeeuws-Vlaanderen en
Zuidwest-Brabant.

Johan de Winter & Huib van Gorkom

De sprekers

Siward Zomer – Coöperatief directeur Energie Samen

Siward Zomer is een gepassioneerde en overtuigende belangenbehartiger van burgerinitiatieven. De zin in het Klimaatakkoord over het streven naar 50% eigendom van de lokale omgeving is één van zijn grote successen. Dit geeft de coöperatieve energiesector de mogelijkheid om de komende vijf jaar een stevige positie te verwerven en vast te houden. En dat is waar hij het voor doet, als jouw belangenbehartiger.

Ronald Korpershoek – Senior Projectmanager Coöperatieontwikkeling

Nederland telt meer dan 4.000 coöperaties. Sommige bestaan al heel lang, zoals Rabobank, andere zijn piepjong. Op dit moment zijn nieuwe coöperaties in opkomst. Welke stappen doorlopen mensen van een idee naar een coöperatie? En wat komt erbij kijken? Ronald Korpershoek, specialist nieuwe coöperatieve ondernemingen en burgerinitiatieven bij Rabobank, weet je hier meer over te vertellen.