Terugblik op een dag voor de 30 RES Regios

Op 30 oktober was er een bijeenkomst in Utrecht voor de 30 regio’s die aan de Regionale Energie Strategieen werken. Een korte impressie van deze dag en losse interviews met aanwezigen met toelichtingen op hun betrokkenheid of expertise.

De Handreiking 1.1. stond dit keer centraal. Onderstaande video geeft een impressie van de RES dag.

Op deze dag werd aan diverse mensen gevraagd om een toelichting.

  • Wouter Langendoen van de Nederlandse Vereniging Duurzame Energie – Over hoe leden van de NVDE aankijken tegen betrokkenheid maatschappelijk en bestuurlijke partijen bij de Regionale Energie Strategie.
  • Wies Tesingh, programmamanager RES Noord-Holland Noord – Over hoe, en in welke stappen, Noord-Holland Noord en Zuid de maatschappelijk en bestuurlijke partijen betrekken bij de Regionale Energie Strategie.
  • Kristel Lammers, directeur Nationaal Programma Regionale Energiestrategie – Over de energietransitie, de handreiking voor de Regionale Energie Strategie en over keuzes maken.
  • Rafaël Lazaroms, programmamanager Energie bij de Unie van Waterschappen – Over hoe de waterschappen bijdragen aan de Regionale Energie Strategieën.
  • Harm Luisman, Nationaal Programma Regionale Energiestrategie – Over de hoeveelheid elektriciteit in de Regionale Energie Strategie.
  • Marjon Bosman, Nationaal Programma Regionale Energiestrategie – Over de stappen in het appreciëren van de concept-Regionale Energie Strategieën.

Volg het Nationaal Programma op YouTube en op Soundcloud.