Innovatiesessie netcapaciteit 16 september 2021

Op steeds meer plekken in Nederland begint het energienet vol te raken. En dat is een probleem. Want als het energienet vol is, dan betekent het dat er geen ruimte meer is om stroom aan het net te leveren. Er is dan geen ruimte om de stroom van nieuwe zonneparken of nieuwe windturbines kwijt te kunnen. Terwijl we deze schone energie hard nodig hebben. Ook in West-Brabant hebben we te maken met een energienet dat steeds voller wordt.

We willen niet dat initiatiefnemers afhaken omdat hun project voorlopig niet door kan gaan vanwege een gebrek aan netcapaciteit. We willen niet dat bedrijven hun duurzaamheidsambities op de lange baan schuiven. En we willen niet dat inwoners terugschrikken.

Transportschaarste is niet 1-2-3 opgelost. Maar we willen op zoek gaan naar wat er wél kan. Daarom zijn we bezig met een gezamenlijk leertraject.

Drie innovatiesessies

In een drieluik van innovatiesessies met een programma van anderhalf uur nemen we u mee in de ins en outs van de netcapaciteit in West-Brabant. Lees meer over de eerste sessie op 15 juli 2021. Op 16 september 2021 is de tweede sessie over netcapaciteit. Samen met experts praten we verder over dit thema en nemen we de vragen en discussies mee uit het eerste deel.

Meld u aan voor Innovatiesessie op 16 september.