Meedoen met de internetconsultatie over de RES

Met de Regionale Energiestrategie West-Brabant werken we samen aan een duurzame toekomst. Stap voor stap gaan we over naar duurzame energie en warmte.

In de (concept) RES staan de resultaten van vele onderzoeken, gesprekken en bijeenkomsten. Een rode draad is dat West-Brabant werkt vanuit de ambitie dat de energietransitie haalbaar en betaalbaar is. Met oog voor innovatie en zorgvuldig gebruik van de ruimte.

We willen inwoners, bedrijven en organisaties betrekken, want alleen met z’n allen kunnen we een duurzaam verschil maken. Daarom zijn we ook benieuwd wat inwoners in de regio bezighoudt als het gaat om de energietransitie.

Energieregio West-Brabant heeft in samenwerking met onderzoeksbureau ‘Het PON’ een vragenlijst voor inwoners van de regio samengesteld. Met dit onderzoek willen we een beeld krijgen van wensen, zorgen en suggesties rondom de energietransitie.

In de internetconsultatie komen vragen terug als:

Hoe kijk jij aan tegen zonne-energie, bijvoorbeeld op je dak of veld?

Wat verwacht je van de overheid als het gaat om energie besparen?

Op welke manier wil jij meedenken over de thema’s rond de RES?

De resultaten en suggesties van inwoners zijn belangrijke input voor de RES 1.0. Meedoen met dit onderzoek kan tot en met 31 augustus 2020.

Wil je als inwoner van West-Brabant meedenken over de energietransitie? Graag! Doe mee via: www.hetpon.nl/RES-west.