Vacature Jong RES Vertegenwoordiger

Voor West-Brabant & Hart van Brabant.

 • Ben jij tussen de 18 en 35 jaar?
 • Woon jij in de regio West-Brabant of Hart van Brabant?
 • Ben je betrokken bij de energietransitie?
 • Heb jij professionele communicatieve vaardigheden en kan jij je staande houden in verhitte discussies?
 • Weet jij waar politieke gevoeligheden liggen en ben je niet bang om politiek beladen dossiers te bespreken?
 • Kun jij probleemoplossend en verbindend denken?
 • Wil je de stem van jongeren vertegenwoordigen in jouw regio?
 • Heb jij 4-6 uur per week beschikbaar voor een periode van minimaal 12 maanden?

Solliciteer dan voor Jong RES vertegenwoordiger bij Jong RES Nederland!

Dit betreft een vrijwilligersfunctie.

Wat is Jong RES Nederland?

Het Nationaal Programma Regionale Energiestrategie (RES) is opgericht naar aanleiding van de onderhandelingen omtrent het Klimaatakkoord. Op initiatief van gemeenten, provincies en waterschappen is Nederland opgedeeld in 30 energie-regio’s om gezamenlijk te komen tot keuzes voor de opwekking van duurzame elektriciteit en de warmtetransitie in de gebouwde omgeving. Lees hier meer over de RES. Jong RES Nederland is een nieuw gezamenlijk initiatief van de Jonge Klimaatbeweging (JKB) en de Klimaat en Energie Koepel (KEK). De missie van Jong RES Nederland is om jongerenparticipatie voor de RESsen te bevorderen en te organiseren voor jongeren. Jong RES Nederland heeft een zetel in het Nationale Programmaraad-overleg om de stem van jongeren te waarborgen. Lees hier meer over Jong RES Nederland.

Wat ga je doen?

Als Jong RES vertegenwoordiger, kom je op voor de belangen van de jongeren in jouw regio. Je denkt actief mee in de totstandkoming van de RES in jouw regio en bent de schakel tussen de verschillende stakeholders in jouw RES regio en de jongerenbeweging. Om de visie over de lange en de korte termijn te waarborgen doe je dit in overleg met de jong RES Zuid coördinator en de vertegenwoordigers van de andere jong RES Zuid regio’s.

Hierbij kun je denken aan de volgende acties:

 • Het oprichten van een actieve jong RES beweging in jouw regio, die door middel van activiteiten komt met vernieuwende ideeën over de energietransitie en hoe hier draagvlak en daadkracht voor te organiseren.
 • Je ontwikkelt een kennisstructuur en communicatielijn tussen de jongeren in jouw RES-regio en zorgt dat deze wordt uitgedragen en benut.
 • Het actief opbouwen en onderhouden van relaties met de belangrijkste stakeholders binnen jouw RES regio door aanwezig te zijn bij bijeenkomsten aangaande de RES.
 • Je zet je organisatorisch en strategische skills in om jongeren écht een stem te geven in jouw RES-Regio.

Wat bieden wij?

Wij bieden de unieke kans om mee te beslissen over de energietransitie in jouw regio. Dat doen wij met een leuke, gepassioneerde groep jongeren en young professionals. We bieden kennis, vaardigheidstrainingen (o.a. gericht op politieke onderhandelingen en community building) en een sterk netwerk die jou ondersteunen in de belangenbehartiging en vertegenwoordiging van jongeren in jouw RES-regio. Voor Noord-Brabant zoeken twee vertegenwoordigers: een voor de regio West-Brabant en een voor de regio Hart van Brabant.

Heb je vragen of wil je solliciteren?

Stuur dan een bericht naar Vera Hofman door te mailen naar: [email protected] Jouw sollicitatie moet de volgende zaken bevatten: CV, motivatiebrief en de regio waarvan je vertegenwoordiger wil worden. De sollicitatiegesprekken zullen plaatsvinden tussen 11 en 17 mei.