Brabant Praat

Op deze pagina vind je meer informatie.

Het Brabant Praat-burgerforum is van start gegaan. Op deze pagina lees je alles over de sessies die we gehad hebben via de informatieblokken onderin. Ook houden we de blokken onderin actueel met (nieuwe) informatie om je goed voor te bereiden op de volgende bijeenkomst.

Wat is Brabant Praat?
In een reeks bijeenkomsten met de titel ‘Brabant Praat’ gaan Brabanders met elkaar in gesprek over de eerlijke verdeling van duurzame energiebronnen in de regio. Samen geef je een advies aan de politiek. Voor het burgerforum kom je 5 keer met 35 andere inwoners bij elkaar. Dat gebeurt op een locatie in de regio. Voor vragen, neem contact met ons op via [email protected].

Wie organiseert het?
Wij zijn de RES West-Brabant. De 16 gemeenten*, de provincie, waterschappen en de netbeheerder in West-Brabant zijn samen een energieregio.

Waarom advies van inwoners?
Nederland stapt de komende jaren over naar duurzame energie. Bijvoorbeeld uit windparken en zonnepanelen. De energieregio maakt hier een plan voor: de Regionale Energiestrategie (RES). Een eerste plan ligt al klaar. Meer informatie zie je in de video hieronder of lees je op de pagina RES 1.0. De energieregio West-Brabant wil voor de tweede versie (de RES 2.0) graag advies van inwoners. Ook van jou.

Contact

Heb je vragen?
Of kunnen we je ergens mee helpen?

Medewerkers van de gemeente Breda staan voor je klaar.

Je kunt ze bellen op telefoonnummer:
14 076 (alleen deze 5 cijfers / normaal tarief).

maandag, dinsdag, vrijdag 8.00 – 17.00 uur
woensdag en donderdag 8.00 – 20.00 uur

Of stuur een e-mail naar [email protected]

Waar wil je meer over weten?

Waar gaan de sessies over?

Bekijk

Informatie over duurzame energiebronnen

Bekijk

Wat gebeurt er in de regio?

Bekijk

Wat gebeurt er in de gemeenten?

Bekijk

Praktische informatie bijeenkomsten

Bekijk

Vraag en antwoord

Bekijk

Het laatste nieuws

Handen die objecten vasthouden

Artikel in Geen categorie

1 min.

Uitnodiging werkatelier: Versnellen lokale energietransitie

Op 14 oktober organiseren de energieregio West-Brabant, Stichting Support ONS 2050 en Rabobank een bijeenkomst voor energiecoöperaties.  Naast de coöperaties zijn ook andere geïnteresseerde partijen…

Artikel in Geen categorie

1 min.

Haalbaarheidsonderzoek: een groot warmtenet van Bergen op Zoom tot Den Bosch

Voor de verduurzaming van woningen en bedrijven zijn verschillende opties: bijvoorbeeld warmtepompen, groen gas, kleine warmtenetten en grote warmtenetten. De in 2021 uitgevoerde MKBA (Maatschappelijke…

Artikel in Geen categorie

1 min.

Eindrapport West-Brabant praat over duurzame warmte

In februari en maart 2022 vonden verschillende bijeenkomsten plaats van het Brabant Praat-burgerpanel, een initiatief van de energieregio West-Brabant. Dit was een reeks bijeenkomsten waarin…

De energieregio West-Brabant is een samenwerking van:

Alphen Chaam Logo Altena Baarle Nassau Bergen op Zoom Breda Drimmelen Etten Leur
Geertruidenberg Halderberge Moerdijk Oosterhout Roosendaal Rucphen Steenbergen
Woensdrecht Zundert Noord-Brabant Brabantse Delta Rivierenland Enexis

De energieregio West-Brabant is een samenwerking tussen 16 gemeenten (Alphen-Chaam, Altena, Baarle-Nassau, Bergen op Zoom, Breda, Drimmelen, Etten-Leur, Geertruidenberg, Halderberge, Moerdijk, Oosterhout, Roosendaal, Rucphen, Steenbergen, Woensdrecht en Zundert), de provincie Noord-Brabant, het waterschap Brabantse Delta, het waterschap Rivierenland en Enexis.